Ik zal je even wat over mezelf vertellen. Ik ben ook zo’n hoog opgeleide professional. Altijd een prima piekeraar geweest, behoorlijk onzeker ook, en dus bij uitstek een ervaringsdeskundige. Twijfel bij alles wat ik deed en goed genoeg was het bijna nooit.

Is dat helemaal over? Nee, maar het verschil is dat het anders voelt. Onzekerheden raken me niet meer zoals vroeger en hebben niet meer de grip op de dingen die ik doe. Ik maak mijn eigen keuzes, zet daarin stappen en doe de dingen die ik graag wil doen. Dat blijft nog steeds soms eng en spannend, maar de basishouding naar mijzelf is anders, je zou kunnen zeggen aardiger, meer vriendschappelijk en bemoedigend. Ik mag zijn wie ik ben, zonder dat ik nu de hele dag hoera hoef te roepen en alles geweldig moet vinden. Gewoon mijzelf, niet meer en niet minder.

Ik was al geruime tijd werkzaam als Arbeid & Organisatiepsycholoog toen ik de ACT-opleiding ging doen. Dit bracht mij nieuwe inzichten, met name het gevoel dat ik niet meer tegen mijn onzekerheid hoefde te vechten, voelde als een bevrijding. Van daaruit ontstond ook de drijfveer voor Leef in je Werk. Ik zag zoveel mensen om me heen worstelen met zichzelf, heel hard aan het werk om hier iets in te veranderen en daar toch niet of te weinig in slagen.  Terwijl het in wezen niet zo moeilijk hoeft te zijn.

Als coach stel ik me heel nadrukkelijk naast jou op, ik ‘’leid’’ je uiteraard in zekere zin, maar pretendeer niet dat ik zelf alles beter weet en laat je waar dat jou kan helpen, ook delen in mijn eigen ervaringen. Ik heb een gevoelige antenne, maar ik ben tegelijkertijd ook behoorlijk nuchter. Een serieus gesprek kan in mijn ogen goed samengaan met humor, lichtheid en plezier.

WP_20160829_009

Ten slotte, om het verhaal compleet te maken:  lang geleden studeerde ik piano aan het conservatorium en heb ik een hele tijd pianoles gegeven.  In mijn vrije tijd speel ik nog steeds piano, zing ik in een koor en hou ik ook veel van lekker koken en lekker eten (vooral lekker, zonder ingewikkeld gezondheidsgedoe) en ga ik graag, samen met manlief, op vakantie in de Franse Bourgogne. Verder hou ik van buiten zijn en rommelen in de tuin, in gezelschap van vier gezellig tokkende kippen.

(Lees hier meer over mijn aanpak.)

Naar de home pagina »