Ervaringen en reacties van klanten:

“Je voelt je bij Marieke direct op je gemak, omdat ze zo eerlijk is en ook haar eigen zwakke kanten laat zien.  Ik voelde me begrepen en herkend en dat is wat het bij haar zo prettig maakt.
Ik heb door haar geleerd dat ik niet per se zo superassertief hoef te zijn om toch een goed gevoel over mezelf te hebben”

“Op mijn werk zien ze dat er iets veranderd is. Iemand zei: ik zie meer enthousiasme in je, en ik voel dat ik meer durf. Onlangs heb ik een project opgepakt toen daar iemand voor gevraagd werd, met bonzend hart, dat heus wel, maar ik doe het wel en ik heb daar complimenten voor gekregen.
Vroeger liet ik dat soort dingen vaak aan anderen over en zat dan toch achteraf nogal eens met een katerig gevoel. Mijn onzekerheid is niet mijn vijand meer, dat is misschien voor mij wel het belangrijkste wat ik heb geleerd”

“Voor het eerst van mijn leven heb ik het gevoel dat ik geen ingewikkelde trucjes meer aan het toepassen ben om mezelf ergens toe te dwingen of om anders te denken.
Het mag er allemaal zijn en dat voelt beter en steviger!”

“Je kwam op mij direct rustig en sympathiek over. Geen poeha, maar puur. Betrokken en meelevend. Geen oordelen naar anderen, geen voorwaarden stellen. Ik vind je intelligent, analytisch en precies. Ik waardeer het dat ik met jou over werkelijke dingen kan praten en dat we ook momenten hebben van humor en lucht. Ik voel geen druk bij je, het is goed zoals het is, welke keuzes ik ook maak in mijn leven.”

“Ik had het gevoel dat ik altijd maar bezig was om aan verwachtingen van anderen te voldoen. Geen fouten mogen maken. Daar ging veel tijd en energie in zitten en mijn hoofd maakte dan overuren, ook door al dat geredeneer met mezelf.
Ik kan daar nu anders naar kijken en meer afstand nemen van dat eindeloze getouwtrek”

“Ik dacht eerst: het zal misschien wel helpen, maar als het traject voorbij is dan zak je natuurlijk toch weer terug. Maar het gevoel is gebleven.
Nu na anderhalf jaar durf ik te zeggen dat er echt iets veranderd is. Ik ben aardiger voor mezelf, ben heus nog wel bang om dingen te doen, maar durf toch meer mijn eigen keuzes te maken en dat is een heel verschil”

“Voor mij is er veel veranderd in de manier hoe ik met problemen omga, dat ik ze aan durf te gaan en ze minder uit de weg ga. Ondanks de angst. Ook accepteer ik meer dat daar soms een vervelend gevoel bij hoort, maar dat dat oké is.
Ik vond de werkwijze heel prettig. Je hebt veel pakkende voorbeelden gegeven. het voelde niet als een standaard traject. Ik had het gevoel dat je de oefeningen op mijn persoon afstemde, dat vond ik heel fijn en ik heb dat ervaren als erg betrokken. Ook is het fijn dat je je eigen inbreng kunt geven. Ik merk nu, na het traject dat de oefeningen en voorbeelden dus heel bruikbaar zijn. Verder vind ik het fijn te weten dat mocht ik nog vragen hebben ik je kan benaderen. Voor de rest heb ik geen opmerkingen alleen dat ik je wil bedanken. Het is erg fijn te ervaren dat ik gewoon mezelf mag zijn!”

 Reacties op mijn E-book:

“Ik heb veel aan je boek gehad en nog steeds lees ik af en toe passages, vooral het onderwerp trekken en duwen aan iets waar je toch geen invloed op hebt heeft bij mij veel inzicht gebracht.
Wat ik ook gebruik is het opmerken van je gevoelens en niet het weg redeneren en ik heb al gemerkt dat dit rust brengt. Ik ben nog wel eens nerveus voor iets waarvan ik denk belachelijk maar nu ga ik dus niet het gevecht aan maar probeer het bij de constatering te laten “ik merk dat ik zenuwachtig ben.”

“Ik heb je boek in een keer gelezen. Een paar oefeningen gedaan, de rest ga ik zeker nog doen, maar wilde vast een eerste reactie geven. Wat herkenbaar! Je boek is erg prettig geschreven, geen valse beloftes en ook nergens ‘je moet’… Maar je mag vooral heel veel! Alleen het lezen van je boek gaf al verlichting.”

“Het laatste stukje over het houden van een presentatie was voor mij erg herkenbaar. Ik was al een jaar bezig met het voorbereiden van een lezing, maar (hoewel de hele Powerpoint al klaar was), durfde ik hem nooit te geven. Vorige week heb ik mijn lezing eindelijk gehouden en natuurlijk liep ik na afloop wel te piekeren, maar na het lezen van de evaluaties valt er niets te piekeren! De fouten die ik zag, die zagen de cursisten niet! Ik vond het heerlijk om mijn kennis te delen. Ik ben dus al weer druk bezig met het schrijven van een volgende lezing.”

“De komende dagen ga ik aan de slag met je oefeningen, ik ben een verschrikkelijke perfectionist, dus ik ga zeker wat aan die oefeningen hebben!”

Lees hier meer over mijn aanpak »