1. Informatie en aanmelding

Stel:
Je denkt, dit lijkt me wel wat voor mij. Je kunt me dan vervolgens bellen of mailen voor nadere informatie, je vragen stellen en/of een kennismakingsafspraak maken.
(Nu doen? klik hier)

2. Rol voor je werkgever?

Op deze manieren kan het gaan:

1. Je werkgever heeft jou bij mij aangemeld en stelt voor een kennismakingsafspraak met jou in te plannen.
2. Je legt in eerste instantie zelf contact met mij en je bespreekt dit vervolgens met je werkgever. Wellicht is deze bereid de kosten geheel of gedeeltelijk te vergoeden. Soms zijn hier speciale ”potjes” voor.
3. Je kiest ervoor je werkgever er geheel buiten te laten en volledig voor jezelf het traject in te gaan. Of je bent je eigen werkgever.

3. Kennismakingsgesprek en voorstel

We kijken of we het met elkaar kunnen vinden, eenvoudigweg of de ”klik” er is. Jij doet je verhaal, geeft aan wat je wilt bereiken en ik vertel hoe ik het met je wil aanpakken. Vervolgens doe ik een concreet voorstel voor een traject, eventueel in offertevorm voor je werkgever. Als je nog twijfelt over de rol van je werkgever kunnen we het daar ook over hebben en kan ik je helpen hoe je dit bijvoorbeeld bespreekbaar kunt maken.
Ten slotte denk je erover na en je laat me weten of je verder gaat.

4. Het coachingstraject

Aantal sessies en duur van het traject
Doorgaans ga ik uit van een vooraf bepaald aantal sessies van anderhalf uur, doorgaans zijn dat er 5 of 6. Dit aantal is lang genoeg om een degelijk ”fundament” op te bouwen en resultaat te bereiken, terwijl het tegelijkertijd ook binnen de tijd afzienbaar blijft . Mijn ervaring is dat het goed werkt om via een vooraf bepaald aantal sessies naar een doel toe te werken. Sommige mensen vinden het prettig om ook daarna nog af en toe langs te komen, dit spreken we dan simpelweg per losse sessie af.
Doorgaans maken we in de start een afspraak om de 14 dagen. Eventueel  kunnen na een aantal sessies de tussenperiodes soms langer worden, altijd in gezamenlijk overleg. Tussendoor krijg je ”huiswerk” mee en kun je me altijd mailen met eventuele vragen.

5. Wat gaan we doen?

Ik ga te werk volgens de bouwstenen van ACT, waarover je elders op deze site info kunt vinden. (Theorie en bouwstenen van ACT) We starten met te kijken welke ”vermijdingsstrategieën” je op dit moment hanteert en welke (onbewuste) regels je gedrag bepalen. Je leert, met behulp van opdrachten en oefeningen, zien waar je als het ware steeds het gevecht met jezelf verliest en hoe je daar verandering in kunt aanbrengen. Je leert hoe je minder voor je gevoelens weg hoeft te lopen en hoe je op een andere manier met je gedachten om kunt gaan. We doen dit stap voor stap, in jouw tempo en op een manier die aansluit bij jouw behoefte.
In een fase waarin er ruimte begint te ontstaan om nieuwe keuzes te maken, kijken we vervolgens naar je waarden, ofwel wat voor jou van belang is in het leven en, meer specifiek, in je werk. En vooral ook hoe je dit kunt gaan omzetten in concrete acties. Of die stappen groot of klein zijn, maakt niet zoveel uit, ook in kleine stapjes kun je komen waar je wezen wil.

6. Na afloop

Ik vind het belangrijk dat jij het traject kunt afsluiten met het gevoel dat je het verder kunt zonder mij. Toch kun je het als prettig en geruststellend ervaren dat je ook na afloop nog bij me terecht kunt. Ik blijf op de achtergrond als vraagbaak en om, als je daar behoefte aan hebt, je af en toe een ruggensteuntje te geven.

7. De kosten

Wil je natuurlijk weten, dat snap ik. Toch heb ik er weloverwogen voor gekozen om hier op de website geen kosten te vermelden. Als je hierover meer wilt weten, stuur me dan gewoon even een mail (of bel) en vraag er om. Wanneer je zelf betaalt, betaal je overigens een lager tarief dan wanneer je werkgever betaalt.

Voor al je vragen: bel of app (06-2207 8757) , of stuur een mail (info@leefinjewerk.nl)